Köp- och leveransvillkor 

Minimiorder

Minimiorder är 295 kr inklusive moms.

Priser:

Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Frakt tillkommer med 45:- (Det står fel i vinjetten)

Betalningsalternativ

 

- Faktura / Svea Ekonomi
Betalningsvillkor 10 dagar. När du väljer att betala mot faktura sker en kreditupplysning på ditt personnummer. Leverans sker till den adress som finns registrerad såsom folkbokföringsadress. Betalningsvillkor är 10 dagar netto. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta med 2% per månad från förfallodagen. Vid påminnelse debiterar lagstadgad påminnelseavgift på 60 kr. Vid beställning mot faktura måste beställaren vara minst 18 år.

 

- Delbetala / Svea Ekonomi

Svea Ekonomi AB erbjuder er att, efter godkänd kreditprövning som sker efter ni fyllt i personuppgifterna i kassan, teckna ett kontokreditavtal på de villkor som framgår av de allmänna villkoren till bilagt kontoavtal. Ett kontoavtal innebär att ni får en kredit som ni kan använda till inköp hos till Svea anknutna leverantörer. För varje tillfälle ni betalar till Svea så kan ni disponera motsvarande kreditutrymme som ni amorterar för andra inköp under den tid som kontokreditavtalet gäller. Krediterbjudandet gäller det belopp som anges i kontoavtalet. Kredittiden väljer ni genom att kryssa i det alternativ som passar er bäst. Ni åtar er att inom kredittiden återbetala hela krediten. Det innebär att ni varje månad måste betala minst den summa som framgår av det val ni gjort. Självklart kan ni betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra. Om ni vill utnyttja kontokrediten under kredittiden för andra köp kommer – för att krediten skall vara slutbetald inom den avtalade kredittiden - den lägsta månadsbetalningen att höjas. Desto kortare kvarvarande kredittid desto högre lägsta månadsbetalning. Vill ni ha kvar samma lägsta månadsbetalning kan ni kontakta Svea på telefon 08 – 51493113 och ansöka om förlängd kredittid. Av datatekniska skäl kommer Svea, om ni utnyttjar kontokrediten för flera inköp att tills vidare fakturera er separat för de olika köpen. Självklart slipper ni i så fall att betala för mer än en aviseringsavgift per månad. Om ni inte särskilt meddelar Svea kommer Svea att för er räkning att betala era inköp hos hobbymodeller.se Har Du några frågor så kan du ringa 08 – 51493113 för närmare information. 
 
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10,000 kr upplagt på 12 månader, 0 % ränta, 195 kr 
uppläggningsavgift och 29 kr aviavgift i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer är 10,68 %
 

- Payson

Med Payson kan du betala med kontokort eller Internetbank via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Om du skulle ångra/returnera en order och begär återbetalning så tar vi ut en avgift på 4% som är våran kostnad för betalningen., Mer information om Payson finns på www.payson.se.
 

- Förskottsbetalning.

När du så önskar, samt leverans till utlandet och för skrymmande försändelser innom Sverige

Du betalar in pengar efter det att du har erhållit en faktura från oss.

Leveranstid: Vi reserverar oss för leveransförseningar som ligger utanför vår kontroll.

Normal leveranstid är cirka 5 dagar för lagervaror som finns i Iggesund eller Motala. Under högsäsong kan det ta något längre tid. Se alltid information på order ID. Alla våra leveranstider är alltid ca: och den faktiska transporttiden tillkommer.

Leveranssätt

Vi skickar beställningar med DHL.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Frakt

Vi tar 45:- för fraktkostnaden och då ingår exp.avgift (Gäller ej skrymmande)

Reklamation och returrätt

Det är alltid garanti på de nya produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten, men vid reklamation måste du först ta kontakt med oss för att få information hur du ska returnera varan för att få ersättning för returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Exp. avgiften samt eventuella bankkostnader återbetals EJ.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Du betalar själv returfrakten. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se,. Exp. avgiften, fraktkostnaden och eventuella bankkostnader återbetalas EJ.

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
 

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 12 dagar. brev 10 dagar), så fakturerar vi dig 295 kr för lagervaror + fraktkostnader, för beställningsvaror gäller 495:- + fraktkostnader för våra extra kostnader samt vårt arbete med hantering av varorna.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL) och GDPR.

Drift & produktion:
Wikinggruppen
start